NP Durmitor, išaran stoljetnjim šumama, zakićen brojnim planinskim izvorima, živi svoj iskonski sklad. U toj nedirnutoj prirodi nema zagađivača. Na bistrim, prozirnim izvorištima, voda se može zahvatati na način kako su to činili naši preci-rukama. Može se piti, kao rijetko gdje u svijetu-iz ruke!

Analize Zavoda za javno zdravlje Crne Gore potvrdile su da je voda vrhunskog kvaliteta, jer se nalazi van uticaja bilo kakvog zagađivača.

diva sadrži veoma nizak stepen natrijuma, što je čini poželjnom u ishrani. Pored značajnih funkcija u našem organizmu, natrijum ograničava gubitak tečnosti organizma, a njegovo prekomjerno unošenje predstavlja značajan faktor rizika u nastanku ateroskleroze i povišenog krvnog pritiska, kao i drugih bolesti kao što je osteoporoza, nefritis, edem i gojaznost.

Zbog istaknutih i pobrojanih povoljnosti, divu mogu i treba da piju osobe svih uzrasta, od najmalđih do najstarijih. I to u neograničenim količinama. Može služiti tokom pripreme hrane, za razblažavanja sokova i sportske i rekreativne aktivnosti. Što se tiče onih koji imaju zdravstvenih problema, posebno je preporučljiva kod hipertenzije, gojaznosti i drugih kardiovaskularnih oboljenja.

Prirodna izvorska voda diva iz srca Durmitora, svojim sastavom, odnosom elektrolita i minerala, a posebno-ukusom, zadovoljava najstrože kriterijume.Zbog jedinstvenog sadržaja minerala, kalcijuma, magnezijuma, neponovljive svježine i pitkosti - naša voda posebno se preporučuje djeci, trudnicama, starijima, kao i osobama koje obavljaju teške i stresne poslove .

Prema strogoj proceduri Instituta za javno zdravlje, i izvor Gusarevci, kao i ostala izvorišta u Crnoj Gori, ispituje se dva puta godišnje kompletnim i proširenim analizama.